Door verder te surfen op deze website aanvaard je het gebruik van cookies die voor een aangename navigatie en een gepersonaliseerd aanbod aan content en diensten zorgen. OK / Lees meer

Concertgebouw Brugge

  • Nederlands NL
  • Français FR
  • English EN
Verlanglijst0

Social media

Terug

Tentoonstellingen

Het Concertgebouw ontpopt zich de afgelopen jaren steeds meer tot expositie- en tentoonstellingsruimte voor fotografen. Hieronder vindt u een overzicht van de lopende en komende tentoonstellingen.
 

10.01.18-18.03.18

Tim Theo Deceuninck & Sofya Demskaya

De jonge Tim Theo Deceuninck trok voor zijn reeks What’s the Capital of California? in het voetspoor van de Duitse SS-officier Joachim Peiper tijdens de winter van 1944. Peiper en zijn troepen werden na de oorlog veroordeeld voor de moord op meer dan 300 Amerikaanse krijgsgevangenen en meer dan 100 onschuldige burgers. Deceuninck bracht de belangrijkste plekken op hun bloederige route in beeld.
De Belgisch-Russische Sofya Demskaya fotografeerde voor de reeks Ruïnes van de Teutoonse Orde vervallen kastelen en kerken in Kaliningrad, het voormalige Köningsberg, een stukje Duitsland dat na WO II deel uitmaakte van de Sovjet-Unie.


Meer weten?

Lees het artikel 'Drie vragen aan drie fotografen' uit ons magazine. 
 

28.03.18-24.06.18

Installatie Filip Dujardin / Sequens n° 4

Kunstenaar Filip Dujardin palmt het Concertgebouw in met een ruimtelijke installatie die zich nestelt in de betonstructuur. Snelbouw bakstenen banen zich een weg in de nissen en hoeken van het gebouw. Geheel passend binnen ons seizoensthema ‘metamorfose’ speelt Dujardin met ruimtes en muren en maakt bouwsels die zowel begin als eindpunt kunnen zijn: het Concertgebouw als podium om standvastigheid, vernieuwing en alles wat er tussen ligt te tonen. Filip Dujardin maakte eerder kunstfoto’s van de architectuur van het Concertgebouw die onder meer te zien waren in het boek X over 10 jaar Concertgebouw én op de cover van de seizoensbrochure 2017-2018.