menu
menu

Iedereen Klassiek

Hét feest van de klassieke muziek

orkestraal
vocaal
kamermuziek
klavier
familievoorstelling
za 27 okt 2018 10.30
beginuur 10.30
Gratis

Kom gratis proeven van Bach, Beethoven en Brugge

Wie er de afgelopen jaren bij was, kan erover getuigen: zó vier je feest met klassieke muziek. Iedereen Klassiek neemt alles en iedereen mee in een vrolijk bad klassieke muziek. Samen met initiatiefnemer Klara en de vele partners in Brugge bereidt het Concertgebouw een uitbundig programma voor, met vertakkingen in de hele binnenstad.

Zoals steeds warmen we op met Zot van Bach. Want niets is zo heilzaam als samen zingen. Vorige edities met koralen uit grotere Bachwerken zoals de Johannes- en Mattheuspassie, deze keer valt de keuze op het Weihnachtsoratorium. De formule is intussen gekend: vier solisten zingen om beurt bekende aria’s uit dit prachtige werk, daartussen zingen -liefst zoveel mogelijk zangers- enkele koralen. Zin om mee te zingen? Schrijf je in!  

Traditiegetrouw sluit Brussels Philharmonic af met enkele bekende klassiekers op de lessenaar. Nodig voor dit gratis evenement dus familie en vrienden uit en laat hen kennismaken met de kracht en schoonheid van Bach, Beethoven en Brugge.

Muziek from outer space

Met de film 2001: A Space Odyssey bracht Stanley Kubrick het sciencefictiongenre naar ongekende hoogten. De genialiteit van deze cultfilm schuilt onder andere in zijn legendarische soundtrack met muziek van Johann en Richard Strauss, Aram Khachaturian en György Ligeti. Ook de muziek uit de iconische Star Wars-films is overbekend. Het is onmogelijk om je niet even in hogere sferen te wanen als Brussels Philharmonic deze muziek uit de kosmos live speelt.

Opgepast, het eerste concert van van Philippe Thuriot, Le Tic-Toc-Choc, zal starten om 13u in plaats van 12u20.

partners

In samenwerking met Klara, Brugge Plus, Conservatorium Brugge & de Stad Brugge

za 27 okt 2018 10.30
beginuur 10.30
Gratis

getipt voor u

Deel deze voorstelling

Schrijf je in op onze nieuwsbrief