Ga naar de hoofdcontent

Iedereen Klassiek 2022

Iedereen Klassiek 2022

Kom gratis proeven van Brussels Philharmonic, Boho Strings en Brugge

Wie er al bij was, kan erover getuigen, zó vier je feest met klassieke muziek. Iedereen Klassiek neemt alles en iedereen mee in een vrolijk bad klassiek. Samen met initiatiefnemer Klara en de vele partners in Brugge bereidt het Concertgebouw een uitbundig programma voor, met vertakkingen in de hele binnenstad. We warmen op met Boho Strings en traditiegetrouw sluit Brussels Philharmonic af met enkele klassiekers op de lessenaar. Nodig voor dit gratis evenement familie en vrienden uit en laat hen kennismaken met de kracht en schoonheid van klassiek.

Bekijk hier volledige programma vanaf oktober 2022

Melancholie, passie, verbetenheid & tederheid: Astor Piazzolla verhief deze typische emoties van de tango tot kunstvorm. Met accordeonist Gwen Cresens kuiert Boho Strings langs de verschillende invloeden die Piazzolla in zijn muziek verwerkte. Hierbij reizen we door composities van Bach, Bartók en langs de jazztunes die hij ontdekte in zijn jeugdjaren in New York.

Met Brussels Philharmonic, Boho Strings & Gwen Cresens, Musica Gloria, Goggles, Wannes Cappelle & Nicolas Callot, Amaranthe, Emile Verstraeten & Ivan Smeulders, Ignace Michiels, BRYGGEN, Ryelandt Trio …

In samenwerking met Klara, Brugge Plus, Conservatorium Brugge, de Stad Brugge, Cultuurcentrum Brugge & De Republiek

Partners

Met de steun van Stad Brugge