Door verder te surfen op deze website aanvaard je het gebruik van cookies die voor een aangename navigatie en een gepersonaliseerd aanbod aan content en diensten zorgen. OK / Lees meer

Concertgebouw Brugge

  • Nederlands NL
  • Français FR
  • English EN
Verlanglijst0

Social media

Terug

Danceperados of Ireland — Spirit of Irish Christmas Tour

Aanvang

vrijdag
  • 20.00 Concertzaal

Toelichting

Een authentieke show met Ierse muziek, zang en dans

Dansen, zingen en spelen van muziek maakt deel uit van het Ierse DNA en de Danceperados zijn hiervoor geen uitzondering. Als het gaat om de kwaliteit van het tapdansen ligt de focus meestal alleen op de dansers. De Danceperados sluiten zich aan bij hun zangers en muzikanten waardoor de show compleet is.

De showchoreograaf is Michael Donnellan - 2 keer wereldkampioen.  Hij was hoofddanser bij Riverdance en Lord of the Dance.  Hij wordt beschouwd als één van de top tien Ierse tapdansers van zijn tijd.  Hij omarmde de uitdaging om niet alleen de indrukwekkende danspassen te creëren maar om ze aan te passen aan het verhaal geschreven door de artistiek directeur Petr. Pandula.

De show "Spirit of Irish Christmas" herinnert ons eraan dat er een verschil was van Kerstmis voor de mondiale wereld werd gedomineerd door de Angelsaksische Of Walt Disney ontstoken beelden van de Kerstman. Elk land had zijn unieke manier. Bijvoorbeeld de kaars is een mystiek symbool die terug gaat naar de tijden die de Engelse onderdrukkers verboden hebben Katholieke massa te vieren in Gaelic. De kaars in het raam was een geheim symbool voor een veilige plek om een geheime massa te genieten.

Organisator

Concertevents bvba

Tickets & info