Door verder te surfen op deze website aanvaard je het gebruik van cookies die voor een aangename navigatie en een gepersonaliseerd aanbod aan content en diensten zorgen. OK / Lees meer

Concertgebouw Brugge

  • Nederlands NL
  • Français FR
  • English EN
Verlanglijst0

Social media

Terug

Karen Willems — In dialogue

Aanvang

zaterdag
  • 18.00 Concertgebouw
  • Gratis met een ticket voor zaterdag 09.04.16 / Beperkte capaciteit: vol = vol! / Deuren gaan open om 17.30

Toelichting

Karen Willems, frontvrouw van Inwolves, (ex-)drumster bij o.a. Yuko, Zita Swoon Group en 1001 andere projecten, profileert zich als één van de meest inventieve muzikanten van haar generatie. Tijdens MORE MUSIC! gaat ze een gelegenheidsdialoog aan met vier artiesten met een uitgesproken muzikale achtergrond voor drie beklijvende impro’s, waaruit opnieuw haar veelzijdige talent blijkt.

Dialogue # 1
Karen Willems / Benjamin Glorieux (18.00-18.40) 
Dakterras

Cellist en componist Benjamin Glorieux verdiepte zich in zowel eeuwenoude muziek als hedendaags klassiek, werkte met gereputeerde jazzmusici en voor verschillende theaterproducties. Een unieke set met de 21 bronzen beiaardklokken op het dakterras van het Concertgebouw in een hoofdrol.

Dialogue # 2
Karen Willems / CHVE (Amenra) (19.20-20.00)
Studio 1

Als CHVE ontbloot Colin H. Van Eeckhout, brulboei van het verpletterende collectief Amenra, zijn ziel met behulp van folk, drones en zijn intrigerende keelgat.

Diaologue # 3
Karen Willems / Cycle (22.00-22.40)
Studio 1

Een dialoog waarbij Willems’ drumtechnieken, nuance, dynamiek en abstractie in ritme troeven zijn tegenover de abstracte en interactieve gitaarfunderingen van minimalist Dirk Serries en de fascinerende benadering van de contrabas door Martina Verhoeven. Een unieke kruisbestuiving van freejazz, minimalisme en avant-garde, opgebouwd met noise, stilte, repetitie, sfeer en dynamiek.
 

Context

Beleef MORE MUSIC! ook in de diepte dankzij deze contextactiviteiten.