Door verder te surfen op deze website aanvaard je het gebruik van cookies die voor een aangename navigatie en een gepersonaliseerd aanbod aan content en diensten zorgen. OK / Lees meer

Concertgebouw Brugge

  • Nederlands NL
  • Français FR
  • English EN
Verlanglijst0

Social media

Terug

Berlin Electronic Night — Robert Henke & Grischa Lichtenberger

Aanvang

donderdag
  • 20.00 Concertzaal
  • 22.15 Verwacht einduur

Toelichting

Een ontmoeting met de opwindende nieuwe geluiden uit de Berlijnse elektronische muziekscene

Grischa Lichtenberger  (20.00)

Ontdekt door Alva Noto en ondergebracht onder het Berlijnse cultlabel Raster-Noton, baant muziekproducer, beeldend en installatiekunstenaar Grischa Lichtenberger zich een weg langs ’s werelds grootste elektronica-festivals. Zijn hypnotiserende elektronica met hoogst energetische beats en trillende melodieën brengen de luisteraar in een hallucinerende trance. Door zijn arsenaal aan field recordings te injecteren met noise en drones neemt Lichtenberger u mee naar zijn eigen unieke sonische planeet. 

Robert Henke - Lumière II  (21.00)

De Berlijnse elektronicaproducer Robert Henke (Monolake) komt naar Concertgebouw Brugge met zijn nieuwste geesteskind Lumière II. Indrukwekkende en overweldigende breakbeat techno staat naast fragiele en delicate ambient. Dankzij de combinatie met krachtige lasers bekomt Henke een totale audiovisuele synesthesie: muziek is beeld is muziek. Lumière II is op zijn zachtst uitgedrukt een visionair audiovisueel werk. Als medeoprichter van techno-act Monolake en ontwikkelaar van de populaire muzieksoftware Ableton Live, is Henke een van de meest invloedrijke vernieuwers in de elektronische muziek.

Download hier het programmaboekje

Gerelateerde artikelen

Interview Rober Henke (DJ Broadcast, 15.12.2014)

**** Soon: Lumière in Belgium! ****

Geplaatst door Robert Henke op woensdag 30 maart 2016

Programma en uitvoerders

Programma

 

 

Context

Beleef MORE MUSIC! ook in de diepte dankzij deze contextactiviteiten.