menu
menu

De plek van Karina Gauvin

De plek van Karina Gauvin

Karina Gauvin, diva assoluta, trekt de wereld rond met alle grote (barok) orkesten. Dit najaar komt ze naar Brugge met haar Canadese collega’s van Tafelmusik. Maar waar is deze sopraan echt thuis?

Karina in haar tuintje in Montreal

Ik heb mijn plekje in Montreal waar ik erg van houd. Toen ik het kocht, bleek er meteen een stevig renovatieproject aan vast te hangen, maar ik wist meteen dat het goed zat, er hangt een speciale energie. Sindsdien voel ik me er heerlijk knus, en het werk gaat voort met liefde en geduld. Zo heb ik een van de balkons volledig laten vernieuwen net voor ik naar Parijs vertrok (voor een tournee met Le Concert de la Loge, red.), en het is prachtig geworden.

Ik zing en reis al lang. In die tijd heb ik geleerd dat je steeds op zoek moet naar jezelf, want alleen dan kan je een muzikale ervaring delen met je collega’s en het publiek. Lege hotelkamers zijn natuurlijk het tegenovergestelde van een thuis, dus hou ik massa’s foto’s van vrienden en familie op mijn computer. En Skype is natuurlijk onmisbaar! Ik mediteer graag en probeer steeds mijn centrum te vinden, dat is voor mij het ideale pad naar een thuis in mezelf. En essentiële oliën helpen tegen vermoeidheid en jetlag.

Het is trouwens ook in mijn ‘centrum’ dat mijn personages wonen, die draag ik in mijn hart. Grote meesters zetten alles direct in hun partituur, een en al inspiratie. Door één te worden met de muziek, kan ik een karakter in al zijn complexiteit laten zien.

Uit het Concertgebouwmagazine sep - nov 2019

Op het programma

VR 22 NOV 2019

Tafelmusik & Karina Gauvin

Händel & Vivaldi. Liefde en verraad
Pagina inhoud
Open inhoud
Deel dit nieuwsbericht

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

  •  *