menu
menu

Concertgebouw Brugge zoekt m/v/x onafhankelijke bestuurders

Organisatie

VZW Concertgebouw Brugge werd opgericht in 1998 en staat als autonome juridische entiteit in voor de exploitatie en het gebouwenbeheer van het Concertgebouw in Brugge. Concertgebouw Brugge is een Vlaamse Kunstinstelling. Concertgebouw verhuurt de zalen ook voor congressen en evenementen ‘Business & Events’. De vzw heeft een balanstotaal van om en bij de 23 miljoen euro, streeft jaarlijks een breakeven resultaat na bij een totale resultatenrekening van ongeveer 11 miljoen euro. De vzw is deels gefinancierd met overheidssubsidies (Vlaanderen en Stad Brugge) en deels met eigen inkomsten (uit het artistiek programma, uit partnerships en uit ‘Business & events’) . De vzw telt een 70-tal vaste medewerkers (+/- 63 VTE) en doet ook beroep op interimarbeid, freelancers en vrijwilligers om zijn missie en de meer dan 1000 activiteiten per jaar te realiseren. Concertgebouw telt jaarlijks om en bij de 160.000 bezoekers uit Brugge, Vlaanderen, binnen- en buitenland.

 

Missie

Concertgebouw Brugge wil een gereputeerde wereldspeler zijn voor muziek en hedendaagse dans. Met de permanente openstelling van het gebouw en een rijke waaier aan interdisciplinaire activiteiten is het ook een plek voor literatuur, architectuur, beeldende kunst en klankkunst. Door in te zetten op creatie, creativiteit en interactie met kunstenaars in elke fase van hun loopbaan wil het Concertgebouw vernieuwende impulsen geven aan de kunsten en een verscheiden publiek raken, betrekken en helpen ontdekken. Concertgebouw Brugge geeft zo een internationale uitstraling aan de stad Brugge en aan Vlaanderen.

 

Concertgebouw Brugge zoekt onafhankelijke bestuurders

De onafhankelijke bestuurder heeft volgend profiel: 

  • De onafhankelijke bestuurder vervult een belangrijke rol in het maatschappelijk veld en kan door zijn/haar positie en door een breed en relevant netwerk een meerwaarde betekenen voor de missie van het Concertgebouw Brugge.
  • De onafhankelijke bestuurder heeft affiniteit en interesse in kunst en het kunstenveld in een (inter)nationaal perspectief.
  • De onafhankelijke bestuurder heeft inzicht en ervaring met samenwerking met overheden en met de private sector.
  • De onafhankelijke bestuurder heeft ervaring als bestuurder en kan met een organisatiebrede kijk constructief bijdragen tot het vastleggen van de lange termijn strategie.

Concertgebouw zoekt complementaire profielen uit diverse sectoren en geledingen in de maatschappij met een gedegen kennis en knowhow, een geëngageerde en verbindende stijl, een oplossingsgerichte ingesteldheid en hoge integriteit; Concertgebouw wil in het bestuur kunnen rekenen op expertise in het kunstenveld, ervaring in het bedrijfsleven en een neus voor innovatief ondernemerschap.

Concertgebouw biedt een onbezoldigde bestuursfunctie (verplaatsingskosten worden vergoed) in een dynamische, flexibele, diverse en culturele omgeving in een Vlaamse kunstinstelling met een kwaliteitsvol aanbod en een veelzijdige infrastructuur in een werelderfgoedstad in verandering.
Het bestuursmandaat start op 14 mei 2019 en loopt voor 5 jaar. Per jaar worden minimaal 4 en gemiddeld 4 tot 5 bestuursvergaderingen georganiseerd. Die vinden plaats in Brugge.

Interesse?

Heeft u interesse, stuur dan uw cv (incl. opgave van andere bestuursmandaten) en een begeleidende motivatiebrief naar vzw Concertgebouw Brugge t.a.v. voorzitter Hugo Vandamme, ’t Zand 34, 8000 Brugge of naar katrien.van.eeckhoutte@concertgebouw.be .

Schrijf je in op onze nieuwsbrief