Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts icon
Het Concertgebouw ziet jouw gezondheid als hoogste prioriteit. We annuleren alle publieke evenementen t.e.m. 19 april. Alle ticketkopers zullen persoonlijk gecontacteerd worden. Volg de laatste evoluties op onze website. lees meer
menu
menu

Aanbod voor kinderen en volwassenen in vrije tijd

 

Atelier Matinée  

Elke eerste zondag van de maand zetten we onze deuren open voor kinderen. Met ontdekhoeken, een heerlijk familie-ontbijt en originele workshops.

 

Koorworkshop

Een dirigent gaat samen met jou aan de slag met de vocale muziek van Johann Sebastian Bach als voorbereiding op Zot van Bach tijdens Iedereen Klassiek, tijdens de workshop polyfoon zingen.

 

Rondleiding Achter de schermen

Een gids neemt je mee in een verhaal over de geschiedenis, architectuur en werking
van het Concertgebouw. Een boeiende trip die frontstage start. Backstage waan je je even een topartiest.

 

Concertgebouw Circuit

Naast de gegidste rondleiding front- en backstage kan je ook op eigen houtje – individueel of in groep – ons interactieve bezoekersparcours ontdekken, met actieve momenten bij de Luistermaquette of de klankinstallaties.

 

Dansworkshops

De allerkleinsten kunnen zich tijdens het KRIKRAK festival samen met (groot-)ouders uitleven tijdens ContaKids en op de Dag van de dans laat je je onderdompelen in de sfeer van een 17e-eeuws bal.

 

   

Creatieve workshops

Laat je inspireren door het verhaal Brown Girl Magic of kom je eigen zelfportret maken met een te gekke collage. De whizzkids onder ons kunnen zich dan weer uitleven in een workshop virtual reality. Tijdens de Kunstendag voor Kinderen verwennen we jong en oud met een voormiddag vol muziek, dans en knutselen.

Rondleiding Klank(kunst) & akoestiek

Een gids dompelt je onder in de wereld van de architectuur, klank(kunst) en akoestiek. Het bezoek eindigt in de Sound Factory waar geluid en klankkunst heel concreet worden.

Young Curators

Met Edvard Griegs Peer Gynt als inspiratiebron presenteren jongeren een eigen avondvullend programma met muziek, dans, beeld en andere expressievormen.

  

Unfold

Een groep personen met stemstoornissen gaat op zoek naar hun eigen ‘stem’, of dat nu non-verbaal is of met technische hulpmiddelen. Het resultaat van het traject presenteren ze in een symfonie zonder stemmen.

 

 

 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

  •  *