December dance 2014 - International dance festival - Bruges, Belgium

December Dance 16

Crossing channels (01-11.12.2016)

Het beste uit de Britse dansscene, met 10 Belgische premières 

Na een focus op Montréal en Québec (DD08), Centraal Europa (DD10), Noord-Europa (DD12) en Azië (DD14), focust de tiende editie van December Dance op het hedendaagsedanslandschap van het Verenigd Koninkrijk.

Onder de titel Crossing Channels brengen we het beste uit de Britse dansscene. We zetten een heel diverse community in de schijnwerpers met hedendaagse dans in al zijn vormen, stijlen en genres. Een bijzondere aandacht is er voor pure esthetische dans, danstheater, conceptuele dans, inter- en multidisciplinaire kruisbestuivingen en de relatie tussen choreografie en muziek/belichting.

Het festival presenteert nieuwe creaties van gevestigde en internationaal vermaarde choreografen die al eerder in Brugge te zien waren (Akram Khan, Russell Maliphant, Wayne McGregor, Michael Clark, Hofesh Shechter), unieke artiesten met een eigen stem (Aakash Odedra, Jonathan Burrows, Scottish Dance Theatre met Damien Jalet) en biedt tegelijk kansen aan jonge makers om hun creaties te tonen tijdens het December Dance Platform (Lost Dog / Ben Duke, Robbie Synge, Vera Tussing, Igor & Moreno).

Daarnaast maakt December Dance ook dit jaar weer ruimte voor heel wat contextactiviteiten.

Afsluiten doen we traditiegetrouw met een indrukwekkende familievoorstelling van niemand minder dan publiekslieveling Akram Khan.

 

een samenwerking tussen Concertgebouw Brugge en Cultuurcentrum Brugge
met de steun van The British Council