December dance 2014 - International dance festival - Bruges, Belgium

December Dance

Meer dan 8.000 bezoeken voor December Dance 15

Van 2 tot 13 december verzamelden meer dan 8.000 dansliefhebbers voor de negende maal in Brugge voor December Dance.

Samme Raeymaekers, coördinator December Dance: 'Tijdens December Dance ontvangen Concertgebouw Brugge en Cultuurcentrum Brugge opvallend veel jonge bezoekers en dansliefhebbers uit het buitenland. Bijna één op tien komt van buiten België.' Curator van dienst was dit keer Jan Fabre. Op zeven verschillende locaties kon het publiek terecht voor negentien eigenzinnige voorstellingen en performances.

Foto's, films en tekstverslagen

De jonge reporters van Concertgebouw Brugge brachten verslag uit tijdens December Dance. Bekijk hier hun interviews en reportages.

 

December Dance 15 was de keuze van Jan Fabre. Elk van deze choreografen of theatermakers (Lisbeth Gruwez, Wim Vandekeybus, Olivier Dubois, Marc Vanrunxt, Renée Copraij, Coraline Lamaison, Annabelle Chambon, Cédric Charron, Christian Bakalov, Guillaume Marie …) heeft ooit op Fabres scène gestaan en dat vuur gedeeld om zichzelf heruit te vinden. Ze lieten zien wat het theater en de dans vandaag vermag vanuit dat volle geloof in de energie van de scène, in de schoonheid van de verbeelding en de mysterieuze explosieve stilte van de performer.