December dance 2014 - International dance festival - Bruges, Belgium

Connecting Asia

December Dance, een samenwerking tussen Concertgebouw Brugge en Cultuurcentrum Brugge, is aan zijn achtste editie toe. December Dance 14 focust op de (hedendaagse) dansscene van Azië. Onder de titel Connecting Asia gaan we de confrontatie aan tussen oost en west, hedendaags en traditioneel, traagheid en snelheid, muziek en stilte, spiritualiteit en uitbundigheid …

De dansers en drummers van het Taiwanese U-Theatre, de Japanse Butoh-choreograaf Ushio Amagatsu en de Thaise grootmeester in de Kohn-maskerdans Pichet Klunchun verwerken hun eigen tradities op een verbluffende hedendaagse manier. Maar er zijn ook westerse makers en Aziatische artiesten die de handen in elkaar slaan. Publiekslieveling Sidi Larbi Cherkaoui creëerde samen met de Chinese Yabin Wang een poëtische voorstelling, de Belgisch-Duitse Arco Renz brengt zijn danstaal over op de senior dansers van het Vietnam National Opera Ballet, terwijl het Nederlandse choreografenkoppel Leine en Roebana de link legt tussen hun vocabularium en traditioneel Indonesische dans en gamelanmuziek. De Koreaanse Hyoseung Ye en de Taiwanese Shang-Chi Sun presenteren dan weer choreografieën die als puur westerse hedendaagse dans zouden kunnen bestempeld worden.

Het December Dance Platform biedt naar jaarlijkse gewoonte kansen aan jonge makers en focust ditmaal op solodans met uitdagende, intelligent opgebouwde en verleidelijke voorstellingen.

Afsluiten doen we traditiegetrouw met een knotsgekke familievoorstelling.

Hier vindt u meer info over de vorige edities.